Sinds 14 Augustus 1985 is onze vereniging actief binnen de schietsport voor luchtdrukgeweren.

We zijn een vereniging van schutters voor zowel dames en heren die iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:30 hun sport bedrijven.

Onze vereniging is in het bezit van eigen geweren zodat iedereen een kans krijgt om de schietsport uit te oefenen. Er zijn drie geweren aanwezig voor zowel links- als rechtshandig gebruik.

Van 19:30 tot 20:00 creëren wij de mogelijkheid om met uw eigen of een verenigingsgeweer te oefenen op één van de schietbanen.

Wekelijks wordt er één serie geschoten voor een totaal van achtien wedstrijden, hiervan tellen de zestien hoogste scores mee voor uw eindtotaal.

Na de eerste tien wedstrijden wordt uw klasse door het gemiddelde bepaald. Afhankelijk van uw score wordt u ingedeeld in de H-A-B of C klasse.

Deze klassen zijn als volgt ingedeeld:

Klasse H: van 234,1 t/m 240 punten.
Klasse A: van 228,1 t/m 234 punten.
Klasse B: van 220,1 t/m 228 punten.
Klasse C: van 0 t/m 220 punten.

We hebben nu ook opgelegd schieten voor 55+ of mensen  met een lichamelijke beperking.

Kosten

De contributie voor De Grensschutters bedraagt 100,00 Euro per jaar voor 10 maanden schieten..

Jeugdleden 16 tot 18 jaar betalen 5,00 euro per maand,dus 50.00 euro per jaar.

Je mag ook max 3 vrije baan kaarten schieten a 0.50 € / per kaart.
Een aspirant lid mag de eerste twee keer kostenloos meeschieten (met uitzondering van de vrije baan). Daarna kan hij/zij definitief bepalen om lid te worden.

De banen

De Grensschutters schieten op zogenaamde 5 meter banen. Er zijn vijf banen aanwezig met volautomatische doelplaatsers.